Miso dip

Máte rádi různé závitky? Tak to se vám bude hodit recept na tenhle dip. Nejlíp chutná se závitky z rýžového papíru. Namočíte si rýžový papír, dovnitř dáte zeleninu - okurku, mrkev… dál třeba cizrnu nebo kuřecí maso a nějaké ty bylinky jako je koriandr. Zabalíte, namočíte do dipu a dokonalá večeře je na světě.

Anebo jen vezměte salátový list, do něj dejte okurku, mrkev a opečenou cizrnu. Polijte dipem a posypte sezamem. To je taky velká dobrota.

Suroviny:

  • 100 g arašídového másla vyrobeného z pražených arašídů
  • 2-4 lžičky misa cizrnového BIO
  • 2-4 lžičky pšeničného sirupu
  • 1 lžíce citrónové šťávy (nebo o kousek víc, podle chuti)
  • Špetka chilli vloček
  • Špetka mletého zázvoru
  • 2-3 lžíce vody
  • 2 lžičky sójové omáčky

‌Postup

Arašídové máslo si doma snadno vyrobíte z pražených arašídů. Klidně mohou být solené, to vůbec nevadí. Chce to ale silný mixér, ideálně s pěchovátkem abyste nemuseli zastavovat a pravidelně míchat. Po cca 2 minutách mixování budete mít krásně hladké máslo. V obchodě totiž často obsahuje i suroviny, které tam vůbec nepatří.

Vše na dip dejte do misky a dobře promíchejte metličkou. Ochutnejte a podle chuti přidejte cokoliv, co vám chybí – víc chilli, citronu, sirupu, soli… Pro hustý dip použijte méně vody, k namáčení závitků dejte zase více.

Kdo má rád, může přidat i trochu česneku nebo rýžového octa.

Kontaktní formulář

Informace o ochraně osobních údajů

Zpráva bude odeslána na náš e-mail, odpovíme Vám nejpozději do 2 pracovních dnů. Většinou to ale bývá do pár hodin.

Naše produkty

jsou z přírodních surovin
neobsahují GMO
zašleme zdarma
od 2 000 Kč
(pouze ČR)
z velké části
v BIO kvalitě
nejkvalitnější sojové omáčky bez glutamátů
s možností rozvozu na trase Dobruška - Praha
zasíláme i na Slovensko

Potřebujete poradit?

Vendula Krahulcová

Poslat dotaz